Manyetix ve Folyo Arasındaki Fark Nedir?

  • Tarih |

Folyo baskılar, tanıtım ve reklam malzemesi olarak birçok alanda kullanılan malzemelerin başında gelmektedir. Her türde şekillendirilmeye ve kesilmeye müsait olan folyoların zaman, maliyet ve uygulama zorluğu gibi dezavantajları bulunmaktadır. Bir yere uygulanacak olan folyo mutlaka bilirkişi tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde folyo uygulanan alanda bozukluklar meydana gelebilir ya da folyo çöp olabilir.

Folyonun kullanım zorluğunun ve maliyetli olduğunun farkındayız. Tam da bu noktada daha az bütçeyle daha kısa sürede ustalık gerektirmeden reklam ve tanıtım faaliyetlerinize alternatif bir ürün geliştirdik.  Manyetix !

Manyetix folyonun aksine daha ekonomik bir üründür ve uygulama esnasında ustalık gerektirmez. Uygulanacak olan alana kolay bir şekilde tutundurulur ve zahmetsizce sökülür. Söküldükten sonra duvarda iz bırakmaz çünkü zemine yapıştırıcı olmadan manyetik bir kağıt gibi tutunmaktadır.

Folyo bir kerelik kullanıma mahsus bir üründür. Yani sıvaması yapılmış bir zeminden folyoyu çıkarıp yeniden kullanmak mümkün değildir. Hem folyonun zeminden çıkarılması zahmetlidir hem de çıkarma işlemi sırasında folyo deforme olacağından dolayı tekrar kullanılamamaktadır. Manyetix ise folyonun aksine zeminden herhangi bir destekleyici araç gereç olmadan kolaylıkla saniyeler içinde çıkarılır ve başka bir alanda tekrar kullanılabilir bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda Manyetix çıkarıldığı alanda folyo gibi izler bırakmamakta, uygulanan zemine hasar vermemektedir.

Manyetix her iki yüzeyine de baskı yapılarak kullanılabilmektedir. Ürünün her iki yüzeyi de herhangi bir yapıştırıcı olmadan uygulama yapılabilir ve çift taraflı olarak kullanılabilir. Tersten yapıştırma özelliği sayesinde camlarda rahatlıkla kullanıma uygun bir üründür.

Folyo dış mekan reklam uygulamalarında rahatlıkla kullanılan bir üründür ancak Manyetix iç mekan reklam uygulamalarında tercih edilmelidir. Dış mekanda rüzgar, yağmur vb. hava koşulları ürüne zarar verebilmektedir.